Sunday, October 26, 2014

Salce e pergatitur (receta nga Ervina Saliu)



2 kg domate i grijme ne rende ose grirse, i hedhim ne tenxhere, bashke me domatet grijme 5-7 hudhra, piper, piper te kuq, 1luge kripe,1 luge sheqer une i shtova dhe nje dege nenexhik, i veme sa te mari vale, me pas ulim tempereaturen dhe e leme te zieje ne temperature te ulet gjer sa te trashet mire salca,10 min para se ta heqim, une i shtova gjysem filxhan kafje me vaj ulliri. Me pas veme vazot (qe i kemi lare me pare) ne furre per 30 min ne 100 grade, i nxjerrim i mbushim me salcen lart i hedhim nje luge vaj i kthejme me kok poshte gjer sa te ftohen mire dhe salca gati 
Ju befte mire 

E falenderoj Ervinen  Kushdo qe ka deshire te publikoje recetat e tij/saj ne kete faqe eshte i/e mirepritur 

No comments:

Post a Comment