Perberesit:
1 / 2 kg patate te qeruara dhe grira ne katrore ,
1 / 2 lule laker ,te prere ne copa ,
150 gr gjize ,
4 luge vaj ulliri ,
2 luge gjelle djath te grire ,
1 luge buke te grire ,
1 tufe majdanoz ,
piper , kripe , arre moskat.
Pergatitja:
Pasi kemi grire patatet dhe lule lakren, i lajme mire, me pas i vendosim te ziejne per 8 minuta nga momenti qe marin vale, nderkohe marim gjizen, hedhim vaj ulliri, pak krip, piper, arre moskat, i perziejme mire, me pas heqim nga zjarri, lule lakren me patatet i kullojmr, i hedhim ne nje ene te madhe i leme te ftohen pak, me pas hedhim gjizen, grijme majdanozin, i perziejme mire dhe i shtrojme ne tepsi te lyer me pak vaj ulliri. Siper hedhim buken e grire te perzihere me djathin. E pjekim ne 220 grd per 20 minuta. Ju befte mire
E falenderoj Silvanen
No comments:
Post a Comment