Sunday, December 7, 2014

Embelsirat per festat e fund vitit ( Melomakarona) (Receta nga Ervina Saliu)



Duhen: 
9 filxhana caji me miell,
2 filxhana arra, 
2 filxhana sheqer,
2 filxhana vaj ulliri,
1 filxhan leng portokalli,
4 luge mjalte,
1 luge te vogel sode,
1 luge kanelle,
lekuren e nje portokkalli.

Per sherbetin:
5 filxhana uje,
4 filxhana sheqer,
1 filxhan me mjalte.

Masa matet me te njejtin filxhan caji..Hedhim ne nje tas vajin,kanelen lekuren e portokallit,soden,sheqerin,mjaltin,lengun e portokallit ke e perziejme mire .Me pas shtojme miellin pak nga pak gjer sa te behet brumi i bute.E marim e ndajme ne topa te vegjel dhe i japim formen qe duam nga lart i shpojme me nje piru te vogel i vejme ne tepsi dhe i pjekim ne 180 gr per 10 me 15 min.Njekohesishte pergatsim sherbetin,vejme perberesit te ziejne per 8-10 min.Kur te jene gati embelsirat i fusim ne sherbet per 1 min i vendosim ne pjatele i sperkasim me mjalte dhe me arra te bluara.Nje nga embelsiart me te shijshe qe ja vlen ti besh.Ju befte mire dhe dalshin sa me te mira per ate qe do mundohet ti beje  E falenderoj Ervinen  Kushdo qe ka deshire te publikoje recetat e tij/saj ne kete faqe eshte i/e mirepritur 

No comments:

Post a Comment