Sunday, December 7, 2014

Shendetlie (Receta nga Silvana Belishaku)



Perberesit: 
600 gr miell, 
5 kokrra veze, 
200 gr mjalte, 
200 gr arra,
100 gr sheqer,
150 gr gjalp,
1/2 pako pluhur per embelsira,
pak kripe,

Per sherbetin:
4 gota sheqer ,
3 gota uje ,arome karafili dhe lekura portokalli,

Pergatitja:
Ne tepsi hedhim miellin sheqerin dhe plurin per embelsira, pak krip, i perziejme mire dhe ne mes te tepsise formoj boshllek, hedhim vezet mjaltin, gjalpin, dhe formojme brumin, pasi eshte formuar brumi hedhim arrat e shtypura ne copa,i perziejme mire, me pas marim nje tepsi e lyejme me gjalp hedhim brumin ne tepsi e hapim mire me dore, siper e lyejm me te verdh veze, e pjekim per reth nje ore ne furr te nzehur 150 gr , sa te mare ngjyre kafe te heret, pergatisim sherbetin, e leme te zieje per 10 minuta, pasi ka zier ja hedhim shendetilise, shendetlia e ftohur sherbeti duhet i nxehte, e mbulojm dhe e leme te regjet. Ju befte mire 

E falenderoj Silvanen  Kushdo qe ka deshire te publikoje recetat e tij/saj ne kete faqe eshte i/e mirepritur 

No comments:

Post a Comment