Perberesit jane:
2 kg sardele
2 filxhan vaj ulliri
3 lug gjelle uthull
1 kokerr hudher
1 luge kafeje piper
1 luge kafeje piper i kuq jo djegs
1 luge kafeje krip
Rozmarin e thare
1 luge kafeje me piper te kuq (jo djeges)
7 gjethe dafine
Pastrojme sardelet i kriposim dhe i lem te kullojne tek kullesa e makaronave pastaj ne tenxheren e presionit hedhim vajin e ullirit
Kripe , piperin e zi,piperin e kuq Rozmarin, uthullen dhe Shtrojme gjethet e dafines mbi to vendosim sardelet duke i radhitur mire qe gjate zierjes te mos prishen ne cdo shtres shtijme hudhra.
Kur kemi perfunduar se sistemuar sardelet ne tenxheren e presionit shtojme pak vaj ulliri dhe e mbyllim tenxheren dhe ne momentin qe merre vale i leme te ziejne per 30-35 minuta i lem te ftohen dhe i servirim.
E falenderoj Erjonen Kushdo qe ka deshire te publikoje recetat e tij/saj ne kete faqe eshte i/e mirepritur
No comments:
Post a Comment