Wednesday, December 17, 2014

Shendetlije (Receta nga Ervina Saliu)



Ja si e bera une kete here shendetlijen qe u mbarua brenda dites.. 

Ne nje tas hedhim 3 veze dhe gjysem filxhani sheqer, i rrahim per disa minuta gjer sa te mare nje ngjyre te hapur me pas i shtojme 150 gjalp te shkrire dhe te ftohur me pare e rrahim pak akoma i shtojme 4 luge mjalte nje filxhan qumesht.Ne nje tas tjeter kemi perzier 3 filxh miell me nje pako pluhur pjekes,2 filxhan arra ne copa te medha pak kripe,e shtojme te masa e lengshme dhe e punojme per shum pak min sa te behet nje mase homogjene,e pjekim ne 180 gr per 40-45 min.Nderkohe pergatisim sherbetin,ne ene hedhim 2 filxh sheqer,2-filxh uje,2 luge mjalte dhe lekuren e nje portokalli e vejme te ziej nga momen qe mer vale per 10 min.E lejme te ftohet mire sherbetin , kur embelsira te jete pjekur e nxjerrim nga furra e lejme per 5 min jashte me pas e presim dhe e sherbetojme.E mbulojme dhe e lejme per 1 ore nga lart e servirim me arra te bluara nese deshirojme.Ju befte mire 

1 comment:

  1. Pershendetje
    A ka mundësi që recetat te shkruhen me njësi matëse (deciliter, gram....) e jo me filxhan e enë tjera nga se ato kanë vëllime të ndryshme. Unë kam 3 lloje filxhanash me vëllime të ndryshme, cilin ta përdor?

    ReplyDelete