Tuesday, August 13, 2013

Peshk shpate i coptuar me ullinj Receta nga KING HOUSE TAVERNA



Perberesit: 
1 kg Pesh Shpate, 
350 gr Pomodorini,
100 Ullinj jeshile,
70 gr Ullinj te zinj,
1 Hudher,
1 Spec djeges,
1/2 gote Vere te bardhe,
Borzilok, Kripe, Vaj ulliri.

Pergatitja:
Ne fillim marrim peshkun dhe e presim ne copa te vogla.Me pas ne nje tigan hedhim hudher dhe specin djeges dhe i leme te skuqen deri sa te marrin pak ngjyre. Ne momentin qe hudhera merr ngjyre ne tigan hedhim peshkun e copetuar dhe i skuqim te gjitha bashke.Sapo peshku te na jete skuqur i shtojme kripen dhe e shuajme me vere te bardhe.Me pas i hedhim pomodorinot e ndara pergjysem, ullinjte e jeshile, ullinjte e zinj si dhe borzilokun.E mbulojme tiganin me kapak dhe e leme ne zjarr per 5 minuta.Tani çdo gje eshte gati dhe ju mund te sherbeni peshkun shpate te shoqeruar me ullinj. Ju befte mire!


Facebook: King House Taverna

No comments:

Post a Comment