Perbersit:
250 gr. miell
180 gr. gjalpë
1 pako pluhur pjekes
140 gr lajthi
1 vezë
4 lugë kakao
100 gr sheqer
Pergatitja:
Në një tas hedhim miellin , gjalpin e prerë në copa të vogla dhe pluhur pjekje. I mikesojme te gjitha sebashku mire, dhe pastaj shtojme she lajthijat e copëtuar ne copa te vogla, mire do ishte ti grijme ne mikser.
I përziejme mirë të gjithë përbërësit ,derisa te marrim nje mase brumi te mire. Pastaj me ndihmën e dy lugëve fillojme te formojme topat ose punojme me dore.
Formojme gurabijat e vogla, dhe brenda mund tiu fusim edhe nga 1 lajthi.
Pasi jane gati te gjitha, marrim nje tave, ku me pare kemi vendosur leter furre dhe e kemi lyer me pak gjalpe, vendosim ne te gurabijet tona.
I fusim ne furre te piqen per 10 -15 min ne tem 160 ° C, gjithmone duke i kontrolluar nese jane pjekur apo jo
Pasi kane kaluar 10 min ,i ngjerrim nga furra dhe vazhdojme procesin e mbushjes. Ndërkohë ,,ne nje ene hedhim vezën , së bashku me 4 lugë kakao , dhe e perziejme mire duke e shkrire kakao qe mos te na behet topa.
I hedhim dhe pak miell , nese masa eshte e holle, dhe e perziejme serisht.
Marrim biskotat dhe me ndimen e nje luge i bushim pak me masen e pregatitur ,,dhe i ngjesim njera mbi tjetren sic jane ne foto.
Per me shume shpjegime shiko foton.
Pasi kemi mbushur te gjitha biskotat ,,i fusim në frigorifer deri sa të gatshëm për tu shërbyer. Afersisht rreth 30 min ose 1 ore.
E falenderoj Dafinen Kushdo qe ka deshire te publikoje Recetat e tij/saj ne kete faqe, eshte i/e mirepritur.
No comments:
Post a Comment