Përbërësit:
200 g miell
90 g gjalpë në temperaturën e dhomës
90 g sheqer
1 vezë
1 pjekje lugë çaji pluhur per pjekje (peciv)
1 majë e luges kripë
krem karamel
fruta sezonale kivi dhe portokall
1 pako xhelatinë e përgatitur
Përgatitja:
Ne nje ene hedhim , sheqerin , vezën , dhe pecivon, kripë dhe gjalpë të butë te zbutur ne tem e dhomes.
I miksojme me mikser derisa te formohet nje brum i fort pak,,.
Formojnë një top dhe le të pushoni atë për gjysmë ore në frigorifer. Ne nje tave me leter furret dhe te lyer me gjalp e hedhim brumin ne te dhe e shtrijme me dore, ja leme pak cepat e ngritur larte.
E fusim ne furre te piqet ,,(furren e kemi ngrohur me pare) ne temperature 200 °C per rreth 20 minuta.
Hiqeni nga furra dhe derdhim mbi krem karamelin,,dhe siper hedhim frutat e prera ne feta te holla, dhe fusim serisht te piqet për 10 minuta në 180 gradë. Lejoni të ftohtë pak, dhe ju befte mire
E falenderoj Dafinen! Kushdo qe ka deshire te publikoje Recetat e tij/saj ne KuzhinaIme.al, qofshin keto receta te thjeshta apo profesionale, tradicionale apo te huaja, dhe ne kete menyre te ndaje njohurite e tij/saj te fushes Kuzhine/Gatim me fansat e kesaj faqeje, eshte i/e mirepritur.
No comments:
Post a Comment