Friday, August 16, 2013

MERLUC NE TAVE: (Receta nga: Suela Eqerem Katanja)



Per te dale i mire peshku duhen qepe sa me shume varet tek madhesia! 

Perberesit:
Qepe ,hudhra ,uthull , majdanoz ,gjeth larit ,krype ,salce dhe ndonje arome qe ju pelqen juve si prsh spec djekes te grire ,dhe pak miell ,nje ose dy luge miell!

Pergatitja:
Vihen qepet ne kusi dhe skuqen me salce ne fund dhe ereza!

Vihet peshku ne tepsi ,perhap hudhrat neper tepsi ,i hedhim uthullen ,qepet e pergaditura ,gjethin e larit dy tre neper tepsi ,dhe hedhim uje derisa mbulohet peshku per tu zier dhe pjekur ,ne leng merr pak ne nje gote i hedh dhe millin e perzien mire dhe e perhap neper tepse sepse ndihmon qe te trashet lengu ,dhe keshtu tava e peshkut pas pjekes ne 200-250 grade eshte gati!

E falenderoj Suelen! Kushdo qe ka deshire te publikoje Recetat e tij/saj ne kete faqe, eshte i/e mirepritur!

No comments:

Post a Comment