Qofte me patellxhane
Receta nga KING HOUSE TAVERNA
Perberesit per 18 qofte patellxhan:
3 Patellxhane
2 feta Buke
2 Veze
50 gr Pecorino
80 gr Djathe i tymosur
20 gr Miell Borzilok,Kripe,Piper,Vaj.
Ora Përgatitjes: 1 orë 30 min
Ora Gatimit: 10 min
Koha totale: 1 orë 40 min
Pergatitja:
Ne fillim thermojme fetat e bukes ne uje dhe me pas presim patellxhanet ne forma kubike dhe i vendosim ne nje ene ne zjarr per ti dhene nje vale per 5/10 minuta.
Me pas i vendosim patellxhanet ne nje kullese dhe i leme rreth 1 ore per ti kulluar.I shtrydhim patellxhanet edhe me dore per ti hequr te tere ujin dhe i vendosim ne nje ene se bashku me buken e thermuar duke i shtuar edhe vezet,borzilok,kripe, piper, pecorine dhe djathe te copetuar ne form kubike te vogla.
I perziejme mire ne menyre te njetrajteshme.Me pas me duar e ndajme perzierjen qe sapo beme ne 18 topa te vogla duke i lyer mire me miell dhe i vendosim ne frigorifer per 20 minuta.Pasi te kene kaluar 20 minutat hedhim vaj ne tigan dhe pasi vaji te jete nxehur plotesisht hedhim qoftet e patellxhanit ne tigan per ti skuqur per 5 minuta.
Mbasi ti heqim qoftete patelxhan i vendosim ne nje leter guzhine me qellim qe letra te thithe vajin e teper.
Tani i vendosim qotet tona neper pjata pasi jane gati per ti sherbyer.Qoftet patellxhane sherbehen te ngrohta. Ju befte mire!
Facebook: King House Taverna
Receta nga KING HOUSE TAVERNA
Perberesit per 18 qofte patellxhan:
3 Patellxhane
2 feta Buke
2 Veze
50 gr Pecorino
80 gr Djathe i tymosur
20 gr Miell Borzilok,Kripe,Piper,Vaj.
Ora Përgatitjes: 1 orë 30 min
Ora Gatimit: 10 min
Koha totale: 1 orë 40 min
Pergatitja:
Ne fillim thermojme fetat e bukes ne uje dhe me pas presim patellxhanet ne forma kubike dhe i vendosim ne nje ene ne zjarr per ti dhene nje vale per 5/10 minuta.
Me pas i vendosim patellxhanet ne nje kullese dhe i leme rreth 1 ore per ti kulluar.I shtrydhim patellxhanet edhe me dore per ti hequr te tere ujin dhe i vendosim ne nje ene se bashku me buken e thermuar duke i shtuar edhe vezet,borzilok,kripe, piper, pecorine dhe djathe te copetuar ne form kubike te vogla.
I perziejme mire ne menyre te njetrajteshme.Me pas me duar e ndajme perzierjen qe sapo beme ne 18 topa te vogla duke i lyer mire me miell dhe i vendosim ne frigorifer per 20 minuta.Pasi te kene kaluar 20 minutat hedhim vaj ne tigan dhe pasi vaji te jete nxehur plotesisht hedhim qoftet e patellxhanit ne tigan per ti skuqur per 5 minuta.
Mbasi ti heqim qoftete patelxhan i vendosim ne nje leter guzhine me qellim qe letra te thithe vajin e teper.
Tani i vendosim qotet tona neper pjata pasi jane gati per ti sherbyer.Qoftet patellxhane sherbehen te ngrohta. Ju befte mire!
Facebook: King House Taverna
No comments:
Post a Comment