Perberesit:
1-kg lekura limoni( limona me lekur te trashe)
1-kg sheqer,
2-gota uje,
lengun e gjysme limoni.
Pergatitja:
Grijme lehte lekurat e limonave,me pas i presim ne feta,i veme ne tenxere me uje te ziejne,nga momenti qe marin vale i leme per 5 min..
E perserisim dhe nje here kte gje,me pas bashkojme cepet e lekurave (si shikohet ne foto), i veme nga nje kunje dhembesh.
Kur i kemi mbaruar te gjitha i fusim ne nje tas me uje dhe i lejme tere naten.
Ne mengjes veme ujin dhe sheqerin te ziejne per 10 min. Shtojme lekurat e limonit sic jane me kunja dhembesh.
I ziejme per 10 min. I heqim, i leme te ftohen mire, me pas i veme serisht te ziejne gjer sa sherbeti te trashet.
Pese min para se ta heqim i shtojme dhe lengun e limonit. Ju befte mire
E falenderoj Ervinen Kushdo qe ka deshire te publikoje Recetat e tij/saj ne kete faqe eshte i/e mirepritur
No comments:
Post a Comment