Perberesit:
1 kg qeshia te qeruara nga berthamat
1 kg sheqer (varet sa te embel e preferonii)
lekuren e 1 limoni
1 luge gjelle me leng limoni
Pergatitja:
Lajme dhe qerojme qershite. I ndajme ne gjysma. I hedhim ne nje ene te thelle. shtojme sheqerin dhe lekuren e limonit (lekuren e limonit e presim ne pjese te vogla) Shtojme e dhe lengun e limonit.
E mbulojme tenxheren me kapak dhe e fusim ne frigorifer (jo ne ngrice) dhe e leme per 8 ore.
E nxjerrim nga frigoriferi dhe heqim lekuren e limonit.
E ziejme per rreth 1 ore, duke e trazuar here pas here qe te mos ngjise ne fundi. I heqim here pas here shkumen qe formohet. Pasi te jete trashur, do jete gati. (Beni proven: E hidhni nje pike ne nje pjate dhe nese ajo qendron si mase kompakte dhe nuk perhapet, eshte gati)
E hedhim ne kavanoza te paster dhe e vendosim ne nje vend te erret. Me pas ne frigorifer dhe mund ta konsumoni kur te doni Ju befte mire
No comments:
Post a Comment