Perbersit :
1 kg kungulleshka
2 patate te medha
6 qepe te fresketa
1/2 filxhan caji me vaj
Majdanos, koper, nenzhik
Kripe, piper te zi
150 gr kackavall
150 gr djathe te bardhe
3 veze , 3 luge miell
Pergatitja:
Fillimisht grijme kungulleshat me rende, i lyejme me kripe dhe i leme te kullojne lengun ne nje kullorse reth 2 ore.
Kur te kalojne dy ore grijme patatet me rende , dhe i perzjejme me kungullin e kulluar.
Skuqim qepet e fresketa me vajin e shenuar me lart, sapo te te skuqen shtojme dhe kungulleshat e grire me patatet, koperin, majdanosin , nenxhikun, kripen ,piperin e zi , i leme te zkuqen reth 6-8 minuta.
E heqim tenxheren nga zjari, masen e hedhim ne nje tepsi te lyer me vaj .Nga siper hedhim djathrat e grira.
Ne nje ene kuzhine rahim vezet me miellin e hedhim siper.
Pjekja ne 180 gr C per 20-25 minuta, deri sa te mare gjyre te verdhe nga siper.
Ju befte mire
E falenderoj Sajmiren Kushdo qe ka deshire te publikoje Recetat e tij/saj ne kete faqe eshte i/e mirepritur :)
No comments:
Post a Comment