Perberesit:
Afersisht 800 ml uje te vaket ,
150 gr vaj ,
1 veze ,
1 luge e recelit sheqer,
1 luge e gjelles krype,
7 gr tharme te bukes ( maja buke ) dhe miell deri sa te trashet.
Mbushja:
djath gjize dhe pake ajke
PERGATITJA:
Ne nje ene te madhe hedhim ujin ,vajin vezen krypen sheqerin dhe majan e bukes i perziejm te gjitha bashke me nje tel kuzhine mandej shtojm gradualisht miellin deri sa formohet nje brume i bute sikur per byrek. e ndajme brumin ne pjese te barabarta dhe i ngjeshim sikur pitet duke formuar toptha mesatare, i hollojme mesatarisht si ne foto dhe i vendosim ne nje pecete te paster ose carcaf.
Ashtu te shtrira qendrojne perafersisht 10 minuta, ne nderkohe perziejme djathin me gjize dhe me pak ajke .
Hapim petet si ne foto mbi nje carcaf te shtrire mbi tavoline i lyejme me yndyre dhe e hedhim mbushjen .
Marrim carcafin me te dy duart dhe petes se shtrire ia japim formen e rolles po ashtu veprojme me anen tjeter te carcafit ose pecetes .
Rollen e pergatitur e vendosim ne nje tepsi te lyer me yndyre .
Ne kete menyre veprojme edhe me petet tjera deri sa te mbushim tepsin.Kollpiten e fusim ne furre te parangrohur ne 200 C dhe e pjekim derisa te skuqet perafersisht 25 minuta, pasi te nxjerrim sipas deshires mund ta sperkateni me pak kos ....
E falenderoj Valbonen Kushdo qe ka deshire te publikoje Recetat e tij/saj ne kete faqe eshte i/e mirepritur
Huong dan ke khai nop thue mon bai le phi mon bai nam 2017
ReplyDeleteLuu y khi lap bao cao tai chinh theo thong tu 200/2014/TT-BTC
Huong dan lap bao cao tai chinh tren Excel moi nhat
10 diem han che cua phuong phap phan tich chi so BCTC ban nen biet
Nhung thu thuat bien tau bao cao tai chinh
Ky thuat lua chon phan tu kiem tra trong kiem toan bao cao tai chinh