Perbersit per 4 persona:
4 patllixhan me madhesi mesatar ose te vegjel
1 spec jeshil
1 spec i kuq
2 karrota
1 kungull i vogel
3 - 4 kokrra qepe
4 kokrra domate te vogla
3 thelpi hudhra
mish te grire 100 gram
djath kackavall ose te bardh
vaj ulliri
kripe
rigon
majdanoz per dekorim
Pergatitja:
NE NJE TIGAN HEDHIM VAJ ULLIRI,HEDHIM QEPEN E GRIR , MISHIN E GRIR DHE I PERZIEJM DERI SA TE SKUQEN MIR,, QEROJM PATLLIXHANET DHE U HEQIM TULIN E BRENDSHEM SEPSE DUHET TI BEJM GATI PER MBUSHJE, PASI I PASTROJM MIR , TULIN E PATLLIXHANEVE, SPECAT TE GRIRA NE PJES TE VOGLA, KUNGUJT, KARROTAT I HEDHIM NE TIGAN ,DHE I LEM TE SKUQEN NE ZJARR TE ULET I PERZIEJM ME LUGE DRURI DHE ME PAS HEDHIM DOMATET E GRIRA ,THELPINJT E HUDHRES , DHE RIGONIN , I PERZIEJM SERISHT DHE I LEME TE VLOJN NE ZJARR TE ULET
Marim taven i hedhim pak vaj ulliri, marim patllixhanet nje e nga nje dhe i mbushim brenda me gjellen e pergatitur me par , pasi i mbushim patllixhanet i vendosim ne furr te marin nje skuqje te lehte per pak minuta , rreth 10 minuta ne 180 grade. , pasi i shofim qe kan mar nje skuqje te leht i nxjerim nga furra dhe u hedhim siper gjellen e pergatitur me te cilen i mbushem patllixhanet, grijm djathin dhe ua hedhim siper . I hedhim 2 gota uje te nxeht dhe i fusim serisht ne furre te piqen deri sa te te avulloj uji dhe te zjejn perimet :) Ju befte mire :)
E falenderoj Inen :) Kushdo qe ka deshire te publikoje Recetat e tij/saj ne kete faqe eshte i/e mirepritur :)
No comments:
Post a Comment