Sunday, August 25, 2013

Te mbushura genjeshtare. (Receta nga Ela Kotarja Rexhmati)


Perberesit:
1/filxh caji vaj,
1 qepe e madhe e grire imet,
2 thelpinj hudher,
4 domate,
4 speca,
2-3kunguj te grire ne rende
1 filxhan caji domate te grire imet,
4 filxhan caji uje i nxehte,
2 filxhan caji oriz,
1 lug kafe sheqer,
kripe,piper.majdanoz.nenexhik.

Pergatitja:
Ne tenxhere me vaj hedhim qepen,hudhren dhe kungullin i skuqim pak me pas shtojme orizin i perzijme mire shtojme domatet e grire imet.ujin e nxehte, sheqerin. kripen.piperin,majdanozin dhe nenexhikun
dhe i lejme ne zihen ne zjarr te avashet per 10 min.

Ne tepsi shtrojme 2domate te prera ne feta dhe 2speca siper i hehdim pak kripe.me pas hedhim gjellen dhe siper 2 domatet dhe 2 specat e tjera
nese duam mund ti hedhim dhe kunguj siper i hedhim pak kripe.vaj dhe gjys gote me uje i mbulojme me leter alumini.

I pjekim ne 200grade per 45min.
Me pas 10 min para se ta nxjerrim nga furra i heqim letren e aluminit dhe mund ti shtojme djath siper.
Ju befte mire:)

E falenderoj Elen  Kushdo qe ka deshire te publikoje Recetat e tij/saj ne kete faqe eshte i/e mirepritur 

No comments:

Post a Comment