Monday, August 19, 2013

Torte me molle dhe Ricotta. ( Gjize ) (Receta nga Dafina Tushaj)



Përbërësit 
2 mollë të verdha
2 vezë
90 gr gjalpe
180 g Ricotta ( Gjize )
135 g sheqer
80 g bajame të grira
100 g miell
50 g niseshte
1 limon vetem lengun
3 lugë ( Calvados ) lloj pije
nje maje luget kafejet me kripë
½ lugë çaji sode buke
Pluhur sheqer

Për dekorim:
300 g manafera tekuq
100 g bornica
150 sheqer

Pergatitja:
Ne fillim qerojme mollen dhe e presim ne feta te holla duke i len njeane ne nje ene. Ne nje ene mikesojme me mikser gjalpin me sheqe,, dhe me një maje te luges me kripë dhe lengun e limonit.

Kur përzierja ka arritur nje mase homogjene te mire i shtojme edhe Gjizen ,bajamet , miellin, niseshten dhe sode bukes,dhe te gjitha sebashku.

Ne nje ene mikesojme me mikser butësisht të bardhën e vezez derisa të behet e ngurtë, dhe perberjen e vezes e shtojme ne brumin ne enen tjeter.

Pastaj marrim nje tave ku me pare e kemi lyer me gjalpe dhe kemi vendosur leter furre,,hedhim masen e brumit .

Mbi brum fillojme te vendosim mollët në rresht dhe i hellim nje sasi te vogel me sheqer ,,afersisht 2 -3 luge e shperndani me dore.

E fusim ne furre te piqet në një temperaturë prej rreth 170 ° C për të paktën 40'minuta.

Ndërkohë, pregatisim kremin .
Në një tigan me 4-6 luge sheqer ,,(kjo eshte nje recet per pak,,nese beni me shume shtoni dozen).

Tek sheqeri ne tigan shtojme dhe boronicat, dhe i lem te zijen ne vlim 4 minuta ,,derisa ato te leshojne nje lenge si krem karamel.,,dhepastoj i heqim mënjanë.

Pasi torta eshte pjekur ,,e vendosim ne nje pjate per te bere dekorimin.

Ne fillim e sperkasim me pluhur sheqer.

Me kujdes me ane te nje thike formojme gjethe,,sic eshte ne foto ,,dhe tek gjethet hedhim me anen e nje luge kremin prej manaferave.

Formojme me lekuren e molles nje lule dhe e vendosim ne qender.

E leme pak te pushoj para se te serviret. Ju befte mire

E falenderoj Dafinen Kushdo qe ka deshire te publikoje Recetat e tij/saj ne kete faqe eshte i/e mirepritur :)

No comments:

Post a Comment