Përbërësit:
250 g miell
250 g Ricotta (gjizë )
250 g sheqer,
3 lugë vaj
3 vezë të mëdha
1 lugë çaji pluhur pjekes
gjallëri (lekure portokalli e grire) dhe lëng i një portokalli
PËRGATITJA
Në një tas mikesojme mirë vezët me sheqer, pastaj shtojme Gjizen, vajin, lëngun dhe pak nga lekura e portokallit e grire ne rende.
Pastaj shtojme pluhurin pjekes duke e perzier ,,miellin dhe e mikesojme per pak min duke shmangur formimin e topave.
Marrim nje tave ,,ku ne fillim e lyjem me gjalpe dhe vendosim leter furre,,e hedhim masen ne te ,,dhe e fusim në furre te piqet ne tem 180 ° C për rreth 45-50 minuta.
Pasi eshte pjekur siper e dekurojme me disa feta te holla te portokallit.
E falenderoj Dafinen Kushdo qe ka deshire te publikoje Recetat e tij/saj eshte i/e mirepritur
No comments:
Post a Comment