Monday, August 19, 2013

Torte me Portokall (Dafina Tushaj)



Përbërësit:
250 g miell
250 g Ricotta (gjizë )
250 g sheqer,
3 lugë vaj
3 vezë të mëdha
1 lugë çaji pluhur pjekes
gjallëri (lekure portokalli e grire) dhe lëng i një portokalli

PËRGATITJA
Në një tas mikesojme mirë vezët me sheqer, pastaj shtojme Gjizen, vajin, lëngun dhe pak nga lekura e portokallit e grire ne rende.

Pastaj shtojme pluhurin pjekes duke e perzier ,,miellin dhe e mikesojme per pak min duke shmangur formimin e topave.

Marrim nje tave ,,ku ne fillim e lyjem me gjalpe dhe vendosim leter furre,,e hedhim masen ne te ,,dhe e fusim në furre te piqet ne tem 180 ° C për rreth 45-50 minuta.

Pasi eshte pjekur siper e dekurojme me disa feta te holla te portokallit.

E falenderoj Dafinen  Kushdo qe ka deshire te publikoje Recetat e tij/saj eshte i/e mirepritur 

No comments:

Post a Comment