Sunday, September 8, 2013

Biskota te mbushura me marmelat luleshtrydhe (Receta nga Ervina Saliu)



Perberesit: 
2-filxh caj miell,
1-luge kanelle,
200gr gjalp ne temp dhome,
1-luge kafe sode,
1-filxh sheqer,
2-te kuqe veze,
lekuren e nje limoni dhe mermelat sipas deshires dhe pak kripe.

Pergatitja:
Perziejme ne nje tas miellin ,soden,kanelen dhe kripen.Ne nje tas tjeter rrahim sheqerin me gjalpin,shtojme dhe lekuren e limonit dhe te kuqet e vezeve dhe vazhdojme perzierjen.

Shtojme dhe miellin dhe e perziejme shum pak.Ndajme brumin ne dy pjese e mbulojne dhe e fusim ne figorifer rreth 1 ore.

Kur te kete kaluar ora e nxjerrim brumin hapim njeren pjese ne nje pete mesatare dhe me ndihmen e nje filxhani kafeje presim biskotat. I nxjerrim dhe i lejme te ftohen

I vejme ne tave me leter pjekese dhe i pjekim ne furre te parangrohur ne 180 grade rreth 15-20 min Gjer sa te marin ngjyre.

I hedhim nga nje luge embelsirash mermelate dhe nga larte i mbulojme me peten tjeter.Nese deshironi petes nga lart mund ti beni nje hapsire si ne foto ose mund ta leni te mbuluar,i shtypim anesoret,

Ju befte mire 

E falenderoj Ervinen :)

No comments:

Post a Comment