Friday, September 27, 2013

Byrek lule i mbushur me proshute dhe gjize ( Receta nga Silvana Belishaku )



Perberesit:
500 gr miell ,
200 gr qumesht ,
6 luge vaj ulliri ,
1 luge gjelle krip ,
dhe nje luge sheqer ,
1 veze ,
1 maja buke 25 gr

Per mbushjen duhen:
300 gr gjize ,
200 gr proshute ,
100 gr djathe te grir.

Pergatitja:
Bejm brumin dhe e leme te dyfishohet ne ambjent te ngrohte , kur brumi te jete dyfishuar e ndajme ne 3 pjese (2 te barabarta dhe nje pjes me te vogel) .

Pjeset e brumit i hapim ne forem te rumbullaket ne trashesine e nje pice poshte shtrojm leter kuzhine vem njeren pete ,bejme mbushjen ku perziejm gjizen me djathin e grire... Hapim ne pete dhe siper shtrojm proshutin.

Vendosim peten e 2 siper dhe bejm prerjen... ne mes te byrekut vem nje tas te rumbullaket dhe presim me thik anet dhe rrotullojme rreth vetes ku formojm formen e nje lule ,e vem ne tepsi me gjith letren e kuzhines.

Pjesen e vogel te brumit formojm nje gershet dhe e vendosim ne qender .

E lem te dyfishohet per reth 1 ore ,me pas e lyejm me te verdh veze dhe e fusim te piqet ne furre te nxeht per reth 35 min ne 200 °

E lem te ftohet pak dhe byreku eshte gati
Shpresoj tju pelqeje  Ju befte mire 

E falenderoj Silvanen  Kushdo qe ka deshire te publikoje Recetat e tij/saj ne kete faqe eshte i/e mirepritur 

No comments:

Post a Comment