Sunday, September 29, 2013

"Kazan di'bi" (Nje embelsire Turke) (Receta e derguar nga Sajmira)


Perbersit:
5 gota me qumesht te fresket.
1 luge supe me gjalpe.
1 gote niseshte.
1 gote me miell orizi.
1 e 1/2 gote me sheqer.
1 gote me sheqer pluher.
2 bustina me vanilje.

Pergatitja:
Marim tepsine e lyejme me gjalpe ne te gjitha anet dhe qoshet .
Me pas marim sheqer pluhurin dhe e lyejme tepsine.

Ne vazhdim pergatitim kremin.
Vendosim ne tenxere qumeshtin, sheqerin, niseshtene, miellin e orizit dhe i zjejme ne zjar te avashet duke trazuar deri sa te mpikset (te behet krem)... shtojme dhe vaniljet.

Hedhim kremin ne tepsine qe pergatitem me larte, e hapim kremin mire ne te gjitha anet e tepsise ,
e vendosim mbi pllaken e sobes ne temperature te ulet, duke levizur duke u pjekur .

Kur embelsira te nxjere sycka, sycka nga zjerja dhe nga poshte te mare ngjyren kafe te eret si te jete djegur pak eshte gati. Ju befte mire :)

Per ta ftohur menjehere veproni ne kete menyre:
Marim nje tepsi me te madhe se ajo e embelsires e mbushim me uje.
Vendosim tepsine brenda qe te ftohet (kujdes mos ju hyje uje ne embelsire)

1 comment: