Perbersit:
1 filxhan me grure te shtypur.
500gr pete ( ose hapini vete ,brumi si brumi i byrekut)
500 gr mish te grire pe vici.
2 kokra qepe .
1 gjethe dafine.
1 filzhan kafeje , vere te kuqe.
1 luge salce pelte , e hollojme me uje.
Kripe, piper ,pak sheqer ,
1 lucke kafeje rigon.
1 filxhan caji vaj.
Pergatitja:
Vendosim grurin ne uje para dy orve , para se te bejme dredhanikun.
Ne nje tenzhere shtojme qepet me vaj te skuqen, shtojme gjethen e dafines , mishin e grire i skuqim mire e mire dhe e shuajme me veren e kuqe.
Shtojme salcen pelte qe e holluam me 1 gote uje ,sheqerin erzat ,kripen dhe e leme te zjeje per 30 munuta.
Kullojme grurin ne nje kullorse dhe e perzjejme me mishin e grire.
Marim petet nje nga nje ju vendosim nga nje luge me mbushjen qe pergatitet ,i sperkatim me pak vaj pjesen nga brenda , i mbledhim ne formen qe tregon fotografia .
Parangrohim furen ne 180gr C posht e lart .
Pjekim per 40 minuta ne 180 gr C .
Ju befte mire
E falenderoj Sajmiren:)
No comments:
Post a Comment