Sunday, September 8, 2013

Cervish me mish Sorkadheje. (Receta e derguar nga Eva Lola)



Mishin e sorkadhes e shpelajme, me majat e gishtave lyeje te gjithen me kripe , pastaj me piper te zi lyeje pak piper te bardhe dhe lere 10 min ne frigorifer te marinohet pak. nxire dhe me majen e thikes hapi ca vrima dhe futi nga nje thelp hudher ose prije per gjysem thelpin e hudhres per se gjati dhe futi ca neper te mishit. veri ca gjalpe siper dhe hidhi 2 gota me uje. fute ne fure ne 180 ose 200 grade dhe her pas here me luge hidhi mishit leng qe mos thahet lere nja 1 ore e 30 minuta. shikoje vet deri sa te piqet, mbuloje dhe me karte alumini siper. ne nje tigan digje ca miellin deri sa te behet ngjyre e arte ne nje tigan tj tret ca gjalpe dhe miellin hidhe ne galpi po kujdes mos te behet me kotka tazoje mire hidhi ca thelp hudhre ca piper te zi ca kripe dhe lengun qe ngelet ne tave te nxehte veri te zjejne bashke dhe hidhja taves dhe leri pak ne furre sa te skuqet siper cervishi dhe ju befte mire me nje gote vere te bardhe.

E falenderoj Even :)

No comments:

Post a Comment