Perbersit:
Per 8-10 persona nevojiten :
300 gr chokolate e forte pa qumesht
5 luge gjelle gjalpe
1 filxhan caj sheqer
3 veze
1 filxhan caji miell
1 filxhan caji lajthi te grira
1 gote vere konjak
1 pako puhur pjekes, apo ndryshe (peciv) (beaking powder)
Pergatitja:
Gradojme furren ne temperature 180 grade celsius.
Shkrijme cokolaten me gjalpin (gjalpin dhe cokolaten e veme ne nje ene metalike te cilen e vendosim mbrenda ne nje ene te madhe te mbushur me uje kjo e fundit vihet mbi zjar , ne kete menyre cokollata dhe gjalpi shkrihen jo drejtperdrejt nga zjari por nga nxehtesia e avullit te ujit ne enen e dyte)
Ne nje ene tjeter rrahim shume mire te kuqet e vezeve me sheqerin.
Perziejm miellin me peciv (beaking powder) dhe e shtoni pak nga pak ne enen me te kuqet e vezeve dhe sheqerin, vazhdojme ta rrahim masen pa nderprere, me pas shtojm te bardhat e vezeve te cilat duht rrahur me pare, shtojm goten me konjak, i perziejm me kujdes te gjitha materialet.
Lyejm me gjalpe nje tepsi dhe hedhim ne te masen e pergaditur. E pjekim embelsiren per 25-30min.
E nxjerim emblsiren nga furra e lyejme me cokollate dhe ja hedhim per mbi lajthit e grira.
Kjo embelsire serviret e ftohte! Ju befte mire!
E falenderoj Deten! Kushdo qe ka deshire te publikoje Recetat e tij/saj ne kete faqe eshte i/e mirepritur.
No comments:
Post a Comment