Perbersit:
Pete te pjekura dhe pule.
Pergatitja:
Prejeni pulen ne copa dhe vereni te zjeje ne nje tenxhere me uje dhe kripe, pasi te kete zjere merni 2 -3 copa nga mishi i pules dhe copetojeni ne copa te vogla dhe hidheni ne lengun e pules, merni nje tepsi te thelle lyeni me vaj pastaj veni nje pete sperkateni me lengun e pules duke hedhur edhe disa copa mishi te shperndara ne te gjithe peten dhe sperkateni pak me vaj nese lengu i pules nuk eshte shume me yndyre, po te kete yndyre nuk ka nevoj, pastaj vini peten tjeter dhe sperkateni prap dhe keshtu me radhe deri sa te mbushet tepsia, hidhini pak vaj petes te fundit dhe futeni ne furre per 25min ne tem 220°, pasi te jete pjekur sperkateni perseri me lengun e pules dhe mbulojeni me nje tepsi tjeter per arsyje qe te zbutet. Ju befte mire :)
No comments:
Post a Comment