Monday, September 30, 2013

Kallamare te skuqur (Receta nga Daniela Pepa)



Quhen ndryshe unazat e kallamareve, per formen qe marrin gjate skuqjes. Nje pjate e thjeshte dhe e shpejte ne pergatitje dhe qe eshte aq e mire sa nuk e refuzon dot kush e ka perpara.

Perberesit:
Kallamare,
miell,
kripe,
vaj te bollshem,
limon.

Pergatitja:
Pasi pastrojme mire kallamaret e u heqim cipen e jashtshme dhe kercin e brendshem, i lajme mire dhe i presim me rrathe ose sipas deshires. I leme te kullojne e per ti thare mire, u pijme lageshtiren me karte peceta. Kjo eshte shume e rendesishme, bashke me kujdese te tjera qe do te thuhen me poshte, per nje rezultat me sukses. Lyhen me miell e kalohen ne kullese ose site te trashe dhe i tundim me lehtesi, qe te iki mielli i tepert. Ne nje tigan ose tenxhere, hedhim vaj me shumice qe te ngrohet. Ka arritur piken e duhur, kur nese hedhim brenda nje therrime buke, ngjitet ne siperfaqe pothuaj menjehere. Fillojme hedhim kallamaret te skuqen , por i hedhim pak nga pak dhe jo menjehere, pasi keshtu i ulet temperatura vajin e na prish skuqjen. Megjithate hedhim per skuqje aq sa pranon siperfaqja e tiganit e jo me teper. Pasi i heqim nga vaji, doimethene pas pak minutash, i veme ne nje pjate me karte pecete, qe te thithe vajin e tepert dhe u hedhim kripe. Kripa e hedhur me pare, zbut kallamaret pas gatimit. E skuqura ne kete forme, lejon nje pergatitja pa pirje vaji.

I sherbejme me fete limoni dhe sallate, qe te bilancojme ushqimin. Ju befte mire!

E falenderoj Danielen! Kushdo qe ka deshire te publikoje Recetat e tij/saj ne KuzhinaIme.al, receta te thjeshta apo profesionale, tradicionale apo te huaja, dhe ne kete menyre te ndaje njohurite e tij/saj te fushes Kuzhine/Gatim me fansat e kesaj faqeje, eshte i/e mirepritur.

1 comment: