Thursday, September 12, 2013

KASATA SICILIANE: (Receta nga Leonora Pane)



(Pasta di mandorle) Brume me miell bajame, pandispanje, gjize e perzier me sheqer pluhur, cokollate e shkrire, copa portokalli te thata, 

Merni nje tepsi me forma per embelsira te vogla, qe jane me 6 ose 12 forma vendosni plasmas kuzhine te gjitha formave nje per nje pastaj shtroni pasten mbasi ta keni hapur ne nje pete te holle, me pas ne cdo forme hidhni nga 2 luge supe me gjize, pastaj copat e portokallit te thate, cokollaten e shkrire dhe vini shtresen e pandispanjes te prere rrumbullake te vogla sa forma e embelsires, pastaj futini ne ngrirje per 30 min, mbas 30 min hiqini nga tepsija dhe verini ne letra si ne foto, siper mund ti dekoroni si ne foto ose me ndonje frut te thate siper dhe mbahen ne ngrirje, nxirren nga frigoriferi 20 - 30 min para se te serviren.

E falenderoj Leonoren 

No comments:

Post a Comment