Friday, September 27, 2013

Kofshe pate e pjekur ne tave me presh dhe portokalle (Receta e derguar nga Sjorada)



Perberesit:
1 kofshe pate
2 presh
1 portokall
1 gote vere
1 gote uje
20 ml vah ulliri
kripe dhe piper

Pergatitja:
Marim kofshen, e marinojme me kripe piper dhe vaj ulliri vende vende e cajme me pas e mbulojm me qese kuzhine dhe e vendosim ne frigorifer gjithe naten , diten tjeter e marim dhe te carat i mbushim me presh te prera ne rrota (gjethet e preshit jo) presim dhe portokallen dhe ja vendosim siper dhe brenda taves hedhim nje gote vere dhe nje got uje. E mbulojme me leter alumini dhe fusim ne sobe per 5 ore ne 200 grad mbas 5 oresh e fikim soben dhe e leme ne nxehtesine e saj qe te mar pak me shume ngjyre te kuqe. Ju befte mire :)

1 comment: