Perberesit:
400 gr miell ,
200 gr sheqer ,
50 ml pana embelsirash ,
100 gr gjalp ,
1/2 pako fryres embelsirash ,
2 veze ,
pak kripe .
Pergatitja:
Bashkojm te gjithe perberesit dhe formojm brumin ,e mbulojm me qesk kuzhine dhe e lem te pushoj per reth 1 ore ne frigorifer. me pas pergatisim kremin
Per kremin na duhen:
500 ml qumesht ,
2 luge niseshte ,
4 luge sheqer ,
vanilje ,
lekuren e nje limoni ,
Vem te ziej qumshtin ,me pas ne tas rrahim dy te verdhat e vezes me sheqerin ,hedhim niseshten ,dhe pak qumesht i perzihejm mire ,kur qumshti te jet nxehur hedhim lekuren e nje limoni te prer holl ,hedhim masen me vezet ,dhe i perziejm me tel sa te trashet kremi .e lem te ftohet ,nderkoh marim brumin e hapim ne nje pet e shtrojm ne tepsi dhe siper i kalojm me pirua ,i vem leter alumini dhe i hedhim nje grusht fasule te thata ,e fusim te piqet ne 180 ° per 20 mint ,e heqim letren e leme edhe 5 mint .
Me pas e lem te ftohet dhe fillojm zbukurimin ku hedhim kremin ,marim rrush te bardhe dhe te zi ,i presim ne mes dhe e zbukurojm si ne foto ,mund ta zbukuroni dhe me fruta te tjera sipas deshires ,e lem te ftohet ,i hedhim pak xhelatin dhe karamele ne ngjyr argjendi Ju befte mire
E falenderoj Silvanen :)
No comments:
Post a Comment