500 gr makarona te trasha .
500 gr mish i grire.
5 kokra veze dy te bardha (3 te verdha)
100 gr djathe te bardhe .
100 gr kackavall.
1 lt qumesht
100 gr mjell.
100 gr gjalpe.
2 qepe te grira holle.
2 thelpinj udher te grira holle.
250 gr salce domatesh (ose domate te grira ne mikser )
Majdanos , rigon, piper te zi , kripe ,
1/2 gote vere te kuqe.
>Ne tenxhere me dy luge vaj skuqim qepen , shtojme dhe hudhren, sapo te marin pak ngjyre shtojme salcen, me pas shtojme mishin e grire, i trazojme te marin ngjyre, shtojme majdanosin, kripen, rigonin, piperin e zi, i skuqim per 7 minuta e me pas i shuajme me veren e kuqe .
Ne tenxhere vendosim uje dhe kripe. e leme te mare vale shtojme makaronat , nuk i leme te zjejne me shume se 3 minuta.
Makaronat e zjera i vendosim ne tepsi bashke me vezet dhe djathin e bardhe, shtrojme mbi makaronat mishin e grire.
Ne nje tenxhere vendosim gjalpin dhe miellin, i skuqim ne zjar te avashet, shtojme qumeshtin avash avash, sapo te filloje te trashet e largojme nga zjarri dhe shtojme kackavallin, dhe tre te verdhat e vezve.
Kremin qe krijuam e shtrojme mbi mishin e grire, shtojme dhe pak vaj siper.
Pjekja ne 200 gr * per 40 minuta .
Ju befte mire :)
Ps. Foto eshte mare nga interneti sa per ilustrim.
E falenderoj Sajmiren Kushdo qe ka deshire te publikoje Recetat e tij/saj ne kete faqe eshte i/e mirepritur
No comments:
Post a Comment