Eshte nje embelsire shem e preferuar per femijet , por ju garantoj se as ju nuk do ju rezistoni
Perbersit:
2 filxhane caji , mjell qe fryhet vete (miell per embelsira ne mungese te tij shtoni ne miell pak maja)
2 filxhane uje te vaket.
1 paket me maja te thate "40 gr"
2 luge supe sheqer.
Me majat e gishtave kripe.
vaj lule djelli reth 1 L ,,, per skuqjen.
kanelle ne pluher , dhe arra te shtypura ."Sipas deshires"
Procedura:
Perzjejme mjellin me majane ,sheqerin , shtojme avash ,avash ujin e punojme deri sa te behet nje brume i lehte , shtojme dhe kripen e rahim me pellemben e dores dhe e leme per 20-30 minuta ne nje vent te ngrohete te fryhet brumi.
Ne nje tenxhere te felle nxehim vajin ,ne zjar te forte.
Marim nje luge kafeje dhe presim brumin me te dhe e bejme ne forme te rumbullaket dhe i skuqim deri sa te marin ngjyre .
Sa here qe do prisni me luge brumin ,duhet ta futni ne uje me pare lugen qe mos te ngjitet brumi)
(Mund ti beni dhe ne kete menyre ,merni ne dore nje cope nga brumi , shtrengojni nga poshte dhe te gishti tregus do dal pak brume e kepusni dhe del ne forme rumbullaket)
I heqim nga zjari me nje luge te madhe me vrima i kullojme ne leter guzhine .
I shoqerojme me mjalte dhe kanelle ,dhe arra te shtypura .
Shoqerohen dhe me cokokrem apo si te doni.
Ju befshin mire
No comments:
Post a Comment