Sardele,
buke te grire,
pistak,
majdanoz,
hurdher,
stika (arra pishe),
piper te zi dhe te bardhe, vaj ulliri, kripe.
Pergatitja:
Pasi ti keni pastruar sardelet edhe halen e mesit qe te ngelet vetem fetina e peshkut po me kujdes te mos ndahet, pergatisni ne nje ene buken e grire, pistaket te bere copa te vogla, majdanozin te grire imet,stikat e copetuara, piperine zi dhe te bardhe,kripen dhe vajin e ullirit deri sa te mblidhen te gjitha, pastaj merni sardelet nje e nga nje mbushini me perbersit qe pergatitet duke e rretulluar nga pjesa me e gjere e sardeles qe eshte ana e kokes deri ne fund te bishti, si ne foto, pastaj kaloini ne buke te grire te thate dhe vendosini ne nje tave pasi ti keni shtruar leter furre, dhe keshtu vazhdoni me radhe nje e nga nje, mbasi ti keni vene te gjitha ne tave, vendosni nje gjysem fete portokalli si ne foto per ti dhene nje arom te mire, pastaj hidhini pak kripe siper dhe sperkateni me vaj ulliri pastaj futini ne furre per 20 - 25 min ne temp 200°. Ju befte mire
E falenderoj Leonoren
No comments:
Post a Comment