Monday, September 9, 2013

Pice e bardhe me proshute dhe kerpurdha (Receta nga King Hohuse Taverna)



Perberesit per 4 persona:
300 gr Brume pice
200 ml Pana kuzhine
100 gr Proshute grudo
200 gr Kerpudha
Hudher,Parmigiano, Vaj, Kripe.
Pregatitja:
Ne nje tigan me vaj vendosim kerpudhat,hudher, proshute te ndare ne forma kubike te vogla i hedhim kripe i skuqim te gjitha bashke dhe i leme menjane.Pregatisim 300 gr brum pice dhe e leme brumin 2 ore ne qetesi.Pas 2 oresh e marrim brumin dhe e hapim ne forme rrumbullake deri sa te arrije lartesia 3 mm dhe e vendosim ne nje tave pjekjeje te rrumbullaket.E mbulojme brumin e pices me nje shtrese pana dhe e fusim ne furre qe ta pjekim ne temperature 220 °C.Sapo shtresa e panes te filloj te marri ngjyre te kafe e heqim taven nga furra.I shtrojme brumit me pana nje shtrese me proshute, kerpudha dhe parmigiano te ndare ne cop ate vogla.E vendosim perseri taven e pices ne furre per tu pjekur edhe per 5 minuta te tjera ne temperature 220 °C.Pas 5 minutash mund ta nxjerrim picen nga furra.Tani mund ta sherbeni picen tuaj. Ju befte mire 


Facebook: King House Taverna

No comments:

Post a Comment