Perberesit per 10 qofte:
600 gr Mish te grire
2 kokrra Veze
3 luge djathe Parmigiano
250 gr Kerpudha
100 gr Djathe i tymosur ( Djathe Scamorza )
Hudher, Borzilok, Piper, Kripe, Vaj.
Pregatitja:
Ne nje ene vendosim mishin e grire, vezet, djathin parmigiano, borzilok, kripe dhe piper.I perziejme te gjithe ingredentet se bashku deri sa te formohet nje perberje homogjene.E hapim mbi banak perberjen qe sapo beme dhe me ndihmen e nje gote ndajme qoftet ne 10 copa te barabarta.Qoftet e sapo prera i vensosim ne frigorifer per 30 minuta.Nderkohe ne nje tigan me pak vaj dhe hudher vendosim kerpudhat per tu skuqur.Nxjerrim nga frigoriferi qoftet dhe vendosim mbi to kerpudhat e sapo skuqura.I vendosim ne tigan per tu skuqur qoftet me kerpudhat dhe e mbulojme tiganin me kapak.Pasi qoftet te jene skuqur vendosim mbi to djathin e tymosur te ndare ne cop ate holla, e fikim zjarrin, mbulojme tiganin perseri me kapak dhe i leme ne qetesi per 5 minuta.Tani ju mund te servirni qoftet me kerpudha dhe me djathe dhe ti sherbeni ato.Ju befte mire
Facebook: King House Taverna
No comments:
Post a Comment