Perberesit per brumin:
100gr miell te zakonshem,
100gr miell qe fryhet vete (miell per embelsira),
100gr gjalpe,
1-luge sheqer,
1-2 filxh kafe uje.
Pergatitja:
Fusim ujin dhe gjalpin ne ngrirje per 5 min. Ne nje tas hedhim miellin dhe sheqerin dhe i perziejme,me pas hedhim gjalpin te prere ne kubik te vegjel e perziejme mire me miellin dhe shtojme ujin sa te mari.Brumi do jete gati gjer sa mos te ngjisi me neper duar,nese beht i buti i shtojme serisht pak miell gjer sa ta rregullojme.E mbulojme dhe e lejme ne figorifer per 30 min.E marim brumin i heqim nje pjese te vogel dhe pjesen tjeter e hapim,ne mallesine e tartieres qe kemi ose formes.Lyejme formen me vaj vejme peten,e qukim me piru nga lart si ne foto.Marim 1-kg molle i qerojme i presim ne kubik te vegjel i shtojme 4 luge sheqer dhe nje kanele dhe i perziejme,i hedhim siper petes.Me pas me brumin qe ndame vec e hapi e presim ne rripa dhe ja vejme tartes nga lart.Marim nje veze e rrahim pak dhe lyejme brumin nga larte.E pjekim ne 200 gr rreth 20-25 min.Ju befte mire
No comments:
Post a Comment