250 gram keksa te thekres
150 gram margarin
1 filadelfina
1 krem pana
dy paketa gelatine
200 gram luleshtrydhe
Pergatitja:
Vlojme dy filxhan caji me uje dhe e perziejme me gelatin ne menyre qe te ftofet deri sa te pregadisim pjesen tjeter te tortes.
I bluajm keksat, shkrijme maragrininen edhe i bejme bashke me keksat, pastaj i shtrojme ne nje tepsi apo kallep torte qe hapet ne menyre qe ta hapim pasi te jete perfunduar.
Pastaj marrim kremin pana e rrahim me mikser deri sa te trashet dhe e bejme bashke me filadelfija, ja hedhim gjysmen e gelatinit dhe i perzejm pastaj te gjitha keto i hedhim mbi keksat qe i kemi shtruar ne tepsi.
E fusim ne frigorifer per nja 4 ore deri sa te forcohet dhe e dekorojm me luleshtrydhe.
Ne fund ja hedhim edhe gjysmen tjeter te gelatinit qe asht me ngjyre dhe arom po nga luleshtrydhet.
Nese e pergatisni :) Ju beft mire :)
Kjo torte nuk don sheqer sepse gelatini eshte shume i embel, edhe as nuk ka nevoj te piqet :)
No comments:
Post a Comment