Perberesit:
30 cope biskota
150 gr Qumesht pluhur
300 ml Qumesht
250 gr Kos
60 gr pluhur Kokosi
300 gr Fruta Pylli
Perberesit per shurupin:
50 ml Qumesht Kokosi
50 ml Qumesht
2 luge gjelle Sheqer
Pergatitja:
Ne nje ene te thelle hedhim qumeshtin pluhur dhe 300 ml qumeshtin e thjesht ( te ftohte ) dhe i trazojme per rreth 5 minuta me shpejtesine maksimale te rrafses se vezeve.I shtoni kosin si dhe 50 gr miell kokosi dhe vazhdojme ti trazojme qetesisht.Ne nje ene tjeter hedhim qumesht kokosi, qumesht normal , sheqer dhe vendosim biskotat per ti lagur nga te dyja anet( por mos i lini shume ne qumesht sepse biskotat do te thithin shume qumesht ).Biskotat e lagura i vendosim ne nje tave dhe mbi to hedhim nje shtrese kremi qe kemi krijuar pak me pare dhe mbi shtresen e kremit hedhim nje shtrese me fruta pylli.Perserisim edhe nje here shtrimin nga fillimi ( nje shtrese me biskota te lagura ne qumesht , nje shtrese kremi, dhe nje shtrese me fruta pylli )dhe e sperkasim me pluhur arre kokosi.Tiramisune me kokos dhe fruta pylli e vendosim ne frigorifer per 2 ore. Pas 2 oresh ju mund te servirni embelsiren e sapo pregatitur. Ju befte mire
Facebook: King House Taverna
No comments:
Post a Comment