Pandispanje (baza per torten) dhe krem gjalpi,
Per kremin duhen:
50ml uje,
150 g sheqer
175 g gjalp,
6 te verdha vezesh dhe nje pako vanilje peluhur,
Pergatitja:
Ne nje tenxhere hidhni ujin dhe vereni te nxehet, pastaj hidhni sheqerin dhe trazojeni mire deri sa te tretet, dhe lereni te vjeje deri sa te filloj te trashet,pastaj fikeni soben, ne nje ene tjeter hidhni te verdhat e vezeve dhe vaniljen dhe punojini me nje tel guzhine, shtoni edhe sherbetin dhe vazhdoni ta trazoni, me pas shtoni edhe gjalpin qe duhet te jete me ngrohtesine e ambjentit dhe te jete punuar pak me nje luge, shtoni gjalpin te vezet dhe punojeni me telin e guzhines sa te behet kremi si ne foto. pastaj vini pandispanjen ne nje pjat vini nje shtrese me krem, pastaj shtresen tjeter te pandispanjes dhe ne fund mbulojeni me krem si ne foto.
E falenderoj Leonoren :)
No comments:
Post a Comment