10 veze (8 te verdha te vese dhe dy veze te plota)
1 gote e madhe kos ose qumesht
1 filxhan i kafes vaj
1 pluhur per pjekje ,(peviv, baking powder, levito)
pak kryp pak sheqer dhe griz,
Pergatitja:
I ndan kuleqet sa e verdha e vese dhe i bene nga 5 pete, cdo te treten pete i qet griz e peteve tjera nisheste , mandej i hollon petat i bene te medha dhe ne fund i rendite ne tepsi , ne mes ju qet arra pasi ti vendosni te gjitha petat ne tepsi e pren bakllaven dhe i merr gjyse kg gjalpe e shkrine dhe ua hedh petave siper pjeket ne temperature te ult 3 ore e gjysme.
Sherbeti:
2 kg.sheqer 1 liter e gjysem uje dhe nje pjese te vogel te limonit e vlon deri sa te trashet .
Bakllava e ftohte sherbeti i vale! Ju befte mire
E falenderoj Valbonen! Kushdo qe ka deshire te publikoje Recetat e tij/saj ne KuzhinaIme.al, qofshin keto receta te thjeshta apo profesionale, tradicionale apo te huaja, dhe ne kete menyre te ndaje njohurite e tij/saj te fushes Kuzhine/Gatim me fansat e kesaj faqeje, eshte i/e mirepritur.
No comments:
Post a Comment