Saturday, October 12, 2013

Buke e zeze (Receta e derguar nga Ervina Saliu)



Perberesit:
500 gr miell i zi,
500gr miell i bardhe,
3-luge gjelle maja,
kripe dhe uje te vaket.

Pergatitja:
Hedhim miellin dhe majane ne nje tas dhe i perziejme me pas shtojme kripen dhe ujin e vakur pak nga pak duke zene brumin. Brumi do jete gati kur mos te ngjisi me neper duar, e punojme per 10 min me pas e mbulojme dhe e leme per 30 min. E marim e hapim ne forme qe duam e vendosim ne tave te lyer me vaj dhe e lejme gjerisa te dyfishohet. Pak para se ta fusim ne furre e lyejme me pak uje nga lart dhe e pjekim ne 220 gr per 30-40 min. 
Me pas e heqim nga furra e mbulojme me nje cope te paster dhe leme te ftohet pak. Ju befte mire :)

E falenderoj Ervinen :) Kushdo qe ka deshire te publikoje recetat e tij/saj ne kete faqe eshte i/e mirepritur :)

No comments:

Post a Comment