Perberesit per brumin:
500gr miell,
4-luge vaj,
2-luge uthull dhe rreth nje gote uje te vaket.
Pergatitja:
Hedhim ne nje tas te gjithe perberesit dhe zeme brumin. Brumi duhet te jete i bute.
Me pas e mbulojme me nje picete te paster dhe e leeme per 30 min.
Perberesit per mbushjen 1:
200 gr spinaq,
1-veze.
Per mbushjen 2:
200gr djathe te bardhe,
1-veze.
Per mbushjen 3:
100gr djathe,
1-veze,
4-feta proshute.
1 domate
Pergatitja:
Per mbushjen 1: Marim spinaqin e lajme dhe e veme ne tigan me 2 luge vaj dhe e leme gjer sa te skuqet mire. Me pas e heqim e dhe e leme te ftohet dhe e perziejme me vezen.
Per mbushjen 2: Shtypim djathin dhe e perziejme me pas me vezen.
Per mbushjen 3: Shtypim djathin, presim fetat e proshutes ne copa dhe i perziejme me vezen.
Marim brumin e ndajme ne dy pjese,marim pjesen e pare dhe e hapim ne nje pete te madhe pak me te trashe se petet qe bejme per byrekun,.Me ndihmen e nje gote ose tasi te vogel i presim ne forme rrethore. Marim nga nje luge gjelle dhe e vejme ne cep te petes se vogel qe beme dhe e mbulojme me anen tjeter,dhe me ndihmen e nje piruni i mbyllim cepat. Keshtu veprojme dhe me te tjerat gjer sa ti mbarojme.
Me pas i skuqim ne vaj te nxehur. Ju befte mire
500gr miell,
4-luge vaj,
2-luge uthull dhe rreth nje gote uje te vaket.
Pergatitja:
Hedhim ne nje tas te gjithe perberesit dhe zeme brumin. Brumi duhet te jete i bute.
Me pas e mbulojme me nje picete te paster dhe e leeme per 30 min.
Perberesit per mbushjen 1:
200 gr spinaq,
1-veze.
Per mbushjen 2:
200gr djathe te bardhe,
1-veze.
Per mbushjen 3:
100gr djathe,
1-veze,
4-feta proshute.
1 domate
Pergatitja:
Per mbushjen 1: Marim spinaqin e lajme dhe e veme ne tigan me 2 luge vaj dhe e leme gjer sa te skuqet mire. Me pas e heqim e dhe e leme te ftohet dhe e perziejme me vezen.
Per mbushjen 2: Shtypim djathin dhe e perziejme me pas me vezen.
Per mbushjen 3: Shtypim djathin, presim fetat e proshutes ne copa dhe i perziejme me vezen.
Marim brumin e ndajme ne dy pjese,marim pjesen e pare dhe e hapim ne nje pete te madhe pak me te trashe se petet qe bejme per byrekun,.Me ndihmen e nje gote ose tasi te vogel i presim ne forme rrethore. Marim nga nje luge gjelle dhe e vejme ne cep te petes se vogel qe beme dhe e mbulojme me anen tjeter,dhe me ndihmen e nje piruni i mbyllim cepat. Keshtu veprojme dhe me te tjerat gjer sa ti mbarojme.
Me pas i skuqim ne vaj te nxehur. Ju befte mire
No comments:
Post a Comment