Sunday, October 27, 2013
Kek me mandarina (Receta e derguar nga Sajmira)
Per sherbetin:
1 Mandarine "Lengun e saj"
1 Gote uji, uje
1/2 Gote sheqer
2 Mandarina vetem lekuren e tyre
Per kekun:
1 Pako 500 gr miell qe fryhet vete
1 e 1/2 Gote sheqer
4 veze ne temperature dhome
1 Gote qumesht
Margarine 250 gr
Baking pawder (pluhur per embelsira) 1 luge te vogel
2 Mandarina vetem lekuren e tyre
Pergatitja:
(Nese keni forme keku te ketij lloji perdorni, nese jo nje forme te thjeshte keku) Shtojme te gjithe perbersit e kekut ne mikser sipas radhes te shenuara me larte,... i rrahim rreth 5-7 minuta, lyejme formen e kekut me gjalpe e miell dhe pjekim ne 170 gr C per 40- 45 minuta. Kur te jete gati e leme te qendroje 20 minuta te ftohet, por pa e nxjere nga forma.
Pergatisim sherbetin:
Vendosim ne tenxhere lengun e mandarinave, ujin, sheqerin, lekuren e portokallit dhe i ziejme per 5 minuta.
Cpojme kekun me krujtse dhemebesh ne shume vende dhe hedhim sherbetin. "Nese e kini forme pa vrime ne mes cponi keikun vetem ne mes dhe hidhni atje sherbetin me pak kokrra rush te thate per zbukurim) Sherbeti duhet te jete i vaket.
Mbas 20 minuta nga momenti i hedhjes te sherbetit keiku eshte gati per konsumim. Ju befte mire
Ps. Mund te perdoret nje forme torte qe eshte me me rombe si lule margarite per kete kek, do dale shume e bukur ne fome lule
E falenderoj Sajmiren Kushdo qe ka deshire te publikoje recetat e tij/saj ne kete faqe eshte i/e mirepritur
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment