-500 gr makarona(cdo lloj qe deshironi)
-500 gr mish i grire vici
-3 karrota te grira me rende hole holle
-1 qepe te madhe
-1 spec jeshil(i jep shije)
-kripe,ereza te perziera
-vaj ulliri dhe 2 luge salce domatesh
Pergatitja:
Ne nje tenxhere hedhim uje dhe kripe,per te ziere makaronat per disa minuta,ne nje tigan tjeter bejme gati kimen...hedhim pak vaj ulliri,me pas qepen e grire holle,e skuqim pak sa te marrri ngjyre me vone hedhim karrotat e grira holle dhe specin,i perziejme mire e mire dhe ne fund hedhim mishin e grire,,i perziejme hedhim 1 gote uje,kripen dhe erezat e perziera dhe e leme derisa te thithi ujin,e provojme nese mishi eshte ziere pak,nese jo hedhim dhe pak uje,me vone hedhim dhe salcen e domatesh,i perziejme dhe eshte gati per tua hedhur siper rmakaronave.
JU BEFTE MIRE..!!
E falenderoj Danielen! Kushdo qe ka deshire te publikoje Recetat e tij/saj ne kete faqe, qofshin keto receta te thjeshta apo profesionale, tradicionale apo te huaja, dhe ne kete menyre te ndaje njohurite e tij/saj te fushes Kuzhine/Gatim me fansat e kesaj faqeje, eshte i/e mirepritur.
No comments:
Post a Comment