Friday, October 11, 2013

Pule deti e mbushur (Menyra Bavareze) (Receta e derguar nga Rudina)



Perberesit per 6-8 persona:
1 pule deti (3kg), 
250 g mish vici, 
2 qepe, 
125 g qumesht, 
4 feta buke e bardhe, 
3 veze, 
kripe, piper, 1 tufe majdanoz  dhe pak borzilok, 
2 luge caji niseshte, 
130 g gjalpe.

Pergatitja e mbushjes:
- Nje nate me pare pula lahet dhe thahet mire, kriposet, piperoset dhe lihet e mbuluar ne nje vend te ftohte!
- Grihet mishi I vicit se bashku me te brendshmet e pules
- Skuqim ne 50 g gjalpe majdanozin dhe qepet e grira
- Buker e njomura me qumesht shtypen mire, hidhen qepet dhe lihen te skuqen bashke
- Ftohen dhe perzihen me mishin e grire dhe vezet, duke i bere brume

Pjekja:
- Kjo mbushje futet tek pula dhe qepet barku i saj. I lidhen krahet dhe kofshet dhe lyhet mire me pjesen tjeter te gjalpit.
- Pula vendoset ne nje tepsi me gjoks nga poshte dhe futet te piqet. Pas nje ore kthehet nga ana tjeter, i shtojme nga pak uje kohe pas kohe gjate pjekjes! Ju befte mire :)


Ps. Foto eshte mare nga interneti sa per ilustrim.

E falenderoj Rudinen :) Kushdo qe ka deshire te publikoje recetat e tij/saj ne kete faqe eshte i/e mirepritur :)

No comments:

Post a Comment