Monday, October 21, 2013

TAVE ME PRESH



Per 4-5 persona duhen:

Perberesit:
4-5 copa preshi per person (Keshillohet te perdorim presh te trashe)
1 filzhan caji me mish te grire
1 kokerr qepe mesatare
1 filxhan kafeje lyre
1 filxhan kafeje oriz
1 luge gjelle me salce
Kripe, piper

Per salcen: 

Vaj 2-3 luge gjelle, 
1 kokerr qepe mesatare, 
1 luge kafeje miell, 
1 luge gjelle me salce, 
kripe, piper, dafine.

Pergatitja:
Priten drejt 6-7 cm, u hiqet zemra, duke lene 2-3 mbeshtjellje. Skuqen pak sa te zbuten dhe renditen ne tave. Kaurdiset qepa me lyre, hidhet mishi i grire, kaurdiset edhe pak, shtohen domatet ose salce, kripe, piper, dhe uje sa te mbulohen.

Zihet perzjerja deri sa mishit e zbutet, shtohet orizi i pastruar dhe i lare, lihet te zjeje per pak minuta.

Hidhet majdanoz i grire holle dhe mbushen preshte. Vec pergatitet salce e kuqe domate, u hidhet preshve siper dhe piqen ne furre.

No comments:

Post a Comment