Perbersit:
1liter uje
100g gjalpe
1 bustin vanilje
400g miell
3 veze
100ml vaj (sherbeti)
1 liter uje
1 liter sheqer
Pergatitja:
Marim nje tigan te thell hedhim ujin e nxete me pas hedhim gjalpin dhe e trazojm derisa te shkrij gjalpi me pas hedhim mjellin ngadal duke e trazuar me pas e heqim nga tigani e hedhim ne nje kupe ku shtojm vaniljen dhe vezet e punojm pak derisa te behet brum elastik, marim nje tigan hedhim vajin e lem sa te skuqet mire, brumin e hedhim ne kaush ku kemi vendosur dhe formen dhe i hedhim ne vaj duke i keputur me thike ne masen qe kemi deshire. Pasi i kemi skuqur i hedhim ne sherbet (kusherbeti te jete i holle) pasi i kemi hequr i lem te ftohen ne figorifer ne te sherbyer mund tu hedhim dhe pak arre kokosi sipas deshires. Ju befte mire :)
E falenderoj Sjoraden :) Kushdo qe ka deshire te publikoje recetat e tij/saj ne kete faqe eshte i/e mirepritur :)
No comments:
Post a Comment