Wednesday, October 2, 2013

Torte me arra (Recete e derguar nga Liridona Mustafa)



Për koren (x 2):
7 te bardh veze
7 lugë sheqer
7 lugë grirë biskota
7 lugë arra të grira
1 peciv (baking powder, pluhur per embelsira)

filli (mbushja):
14 te verdhat e vezëve
14 lugë sheqer pluhur
200 g arra te bluara
200 g plazma te bluara
200 g çokollatë të shkrirë
100 gr badema ose lajthija te bluar
1 liter qumësht
3 puding vanilie
6lug sheqer
250g(margarin kristall)gjalpe
300g sheqer te bluar.

Pergatitja:
Marim 7 te bardha e 
vezeve, i rahim me mikser derisa te behet shkume shtojm sheqerin 7 luge pastaj me luge i shtojme 7 luge biskota dhe 7 luge arra 1 pecive dhe i perziejm me luge. Pastaj e shotroime me nje tepsi dhe i vendosim leter per pjekje padispanje dhe eshtroim me luge mire dhe duhet te piqet 180 grade pasi te piqet e nxjerim nga furra dhe ja nxjerim letren dhe vazhdojme qe dhe koren tjeter ta bejm te njejten forme. I lejm te ftofen. Perdirsa ftofen keto duhet te bejm fillin (mbushjen)

Fill (mbushja)i:
Marim 14 te verdhat e vezeve dhe u shtojm 14 pluhur sheqer me nje tenxhere i perzeim me mikser pak. Ne nje tenxhere tjeter me te madhe bushur me uje e vendosim ne zjare dhe ujti kur eshte duke u zier shume vendosim siper tenxheren me vezet e uje dhe vazhdimisht i perziejm duhet te ziet 20 minuta permbi avull derisa te behet krem. pasi e shohim qe kremi eshe gati e largojme nga tenxherja me uje dhe e e lejme te ftohet mire ne frigorifer.

Filli (mbushja)2:
Ne nje ene tjeter marim 250 gr gjalp (margarin kristall te jet i bute me nxetesi abienti) i shtojm sheqerin pluhur 300 gr i perziem me mikser deri sa te behet si krem.

Fill (mbushja)i:3
Ne nje tenxhere shotojme qumeshtin e vendosim ne zjarr te zieje mire. Me nje pjate vendosim 3 pudinka vanilje marim pak qumesht nga tenxherja perderisa seshte zier per ti zbutur keto kur qumeshti eshte gati duke u zier mire shtojm pudinkat dhe 6 luge sheqer zien mire dhe largojme nga zjari dhe elejm te ftohet mire ne frigorifer

Pastaj si qe jan ftofur mire i marim 3 fillat i perziejm me nje ene me luge per perzierje i perziejm mire shtojm 200 gr arra te bluara 200 gr biskotat e bluara 100 gr bajame ose lajthija te bluara i perziejm mire dhe e ndajm kremin ne dy pjes nje pjess te kremit e shkrim nje cokollad dhe ja shtojme.

Permbi koren rendin e par e lyejm me krem rendin e dyte me kremin e ndar te perzier me cokollade dhe ja vendojm korene dyte siper duhet te qendroj ne frigorifer per 1ore.

Dekorimi mund te ebehet me shllag krem ose me pasta di zucchero duhet. Ju befte mire 

E falenderoj Liridonen 

No comments:

Post a Comment