Friday, November 8, 2013

Byrek me djath i rrumbullakosur (Receta e derguar nga Alba)



700gr miell
500gr djath
Vaj, kripe. 

Pergatitja:
Marim miellin, ujin e ngrohte, ne uje duhet te hedhim 1 filxhan kafeje vaj, 1 luge gjelle kripe. Pergatisim brumin e forte deri sa te jete bere elastik. E vendosim ne nje vend te ngrohte e te mbuluar me nje pecete te lagur. E lem brumin te pushoje per rreth 30min. Ne nje ene thermojme djathin, duke e shtypur me pak uje, sa te behet nje mase pak e lengshme. Fillojme te bejme hapjen e petave, ne cdo pete sperkatet me vaj dhe hidhet djathi dhe perhapet ne gjithe sipefaqen e petes. Fillojme ta mbeshtjellim ne forme roleje e I rendisim radhe radhe ne tepsine e lyer me vaj. Ne fund shkrijme gjal sipas deshires e hedhim siper, piqet deri sa te mari ngjyren e nje pjekje normale. Ju befte mire:)

No comments:

Post a Comment