Per 8 cope na duhen:
2 filxhane caji mjell i zakonshem
1/2 Qumesht
2 Veze
1 pako e vogel maja e thate
80 gr gjalpe ne temperature dhome
3 luge supe sheqer
4-5 luge bajame te grira
1 pako me krem pasticerie (Ose 1 kuti zaharuhogala)
1 filxhan qumesht
Krem karamel per zbukurim
Per sherbetin:
1 filxhan caji sheqer
1 e 1/2 filxhan uje
2 gota rakie te vogla Rum ose liker mbas deshires
Pergatititja:
Shtojme sheqerin dhe majene ne qumeshtin, i trazojme pak dhe i leme 10 minuta. Shtojme me radhe vezet,gjalpin,trazojme me tel kuzhine, ne fund shtojme mjellin trazojme me tel mire te perxihet mjelli. Mbulojme brumin me nje picete dhe e leme te vije per 45 minuta. Zbulojme brumin dhe e ndajme ne 8 pjese te barabarta, Lyjme me gjalpe format e vogla (Nese nuk kini forma te vogla mund te perdoret forma e keikut ,dhe shtojme te gjithe brumin bashke). Vendosim ne c'do forme nje cope brume, pjekim ne 170 gr C per 25 minuta. I nxjerim nga furra dhe i leme te ftohen.
Pergatitim sherbetin:
ziejme sheqerin me ujin per 5-7 minuta sapo ta zbresim nga zjari shtojme rrumin .
Pergatitim mbushjen:
Rahim kremin e pasticerise sipas regullave qe shkruan kutia, presim sabarenet ne nga siper dhe i mbushim me krem shtojme nga siper bajamet dhe zbukurojme me krem karamele.
Ju befte mire
E falenderoj Sajmiren Kushdo qe ka deshire te publikoje recetat e tij/saj ne kete faqe eshte i/e mirepritur
2 filxhane caji mjell i zakonshem
1/2 Qumesht
2 Veze
1 pako e vogel maja e thate
80 gr gjalpe ne temperature dhome
3 luge supe sheqer
4-5 luge bajame te grira
1 pako me krem pasticerie (Ose 1 kuti zaharuhogala)
1 filxhan qumesht
Krem karamel per zbukurim
Per sherbetin:
1 filxhan caji sheqer
1 e 1/2 filxhan uje
2 gota rakie te vogla Rum ose liker mbas deshires
Pergatititja:
Shtojme sheqerin dhe majene ne qumeshtin, i trazojme pak dhe i leme 10 minuta. Shtojme me radhe vezet,gjalpin,trazojme me tel kuzhine, ne fund shtojme mjellin trazojme me tel mire te perxihet mjelli. Mbulojme brumin me nje picete dhe e leme te vije per 45 minuta. Zbulojme brumin dhe e ndajme ne 8 pjese te barabarta, Lyjme me gjalpe format e vogla (Nese nuk kini forma te vogla mund te perdoret forma e keikut ,dhe shtojme te gjithe brumin bashke). Vendosim ne c'do forme nje cope brume, pjekim ne 170 gr C per 25 minuta. I nxjerim nga furra dhe i leme te ftohen.
Pergatitim sherbetin:
ziejme sheqerin me ujin per 5-7 minuta sapo ta zbresim nga zjari shtojme rrumin .
Pergatitim mbushjen:
Rahim kremin e pasticerise sipas regullave qe shkruan kutia, presim sabarenet ne nga siper dhe i mbushim me krem shtojme nga siper bajamet dhe zbukurojme me krem karamele.
Ju befte mire
E falenderoj Sajmiren Kushdo qe ka deshire te publikoje recetat e tij/saj ne kete faqe eshte i/e mirepritur
No comments:
Post a Comment